ویژگی‌های مهم کفشِ مناسب چیست؟

به‌طور خلاصه کفشی مناسب است که در حین استفاده، پاهای شما در آن راحت باشد و سلامتش حفظ شود. کفشی که پاهایتان در آن عرق نکند، سفت نباشد، بر قسمت خاصی از پا فشار نیاورد، با آناتومی پای شما مطابق باشد، انعطاف‌پذیر بوده و به پاهای شما اجازهٔ تحرک دهد و در مقابل عوامل آسیب‌زا مقاوم باشد. اگر به دنبال حفظ سلامتی بدنتان هستید، به‌هیچ‌وجه از سلامتی و راحتی پاهایتان غفلت نکنید. داشتن طرز زندگی مناسب، یعنی توجه به بهداشت پا، طریقهٔ نشستن، میزان ایستادن روی پاها، وزن مناسب و مانند آن‌ها در رعایت سلامت پا تأثیرگذار است.

اندازه کفش

كفشی انتخاب کنید که برای پاهایتان گشاد نباشد؛ در غیر این صورت منجر به ساییده‌شدن پوستِ پا و تاول‌زدن آن می‌شود و نیز به‌وقت راه‌رفتن، تعادل شما را هم برهم می‌زند. کفش تنگ هم مناسب نیست: شست پا باید بتواند به سادگی تحرک داشته باشد؛ به‌طوری که بین کفش و نوک پا اندکی فاصله باشد. کناره‌های کفش نباید به پاها فشار وارد کند و پنجهٔ آن باید به میزانی باشد که انگشتان پا به هم فشار نیاورد و روی هم نروند.

مقاومت کفش در برابر عوامل آسیب‌زا

ضخامت کفش باید طوری باشد تا در حد امکان از پا در برابر سرما، گرما و ضربه‌های واردشده محافظت کند. همچنین زیرهٔ کفشِ مناسب باید مقداری عاج داشته باشد یا جنس آن به‌گونه‌ای باشد که بتواند جلوی سُرخوردن را بگیرد.

جنس کفش

جنس رویهٔ کفش یا ساختار آن تا جای ممکن باید به‌گونه‌ای باشد که تهویهٔ مناسبی برای پاهای شما فراهم کرده تا از عرق‌کردن، بوگرفتن و رشد میکروب‌ها و قارچ‌ها روی پاهای شما جلوگیری کند. با توجه به این موضوع، کفش‌ چرمی گزینهٔ مناسبی برای سازگاری با پاهاست.

انعطاف کفش

کفش باید طوری انعطاف‌پذیر باشد که پاها را در هنگام پیاده‌روی اذیت نکند و نحوهٔ راه‌رفتن شما را تغییر ندهد. در صورت تغییر نحوهٔ عادیِ راه‌رفتنتان ممکن است پاهایتان به آسیب‌هایی مانند میخچه دچار شود.

کفی داخل کفش

کفیِ کفش باید پوشش‌دهندهٔ فضای خالی کف پا باشد تا از کمردرد و زانودرد جلوگیری کند؛ همچنین کفی کفش باید ارتجاعی باشد تا فشارهای واردشده به کف پا را کاهش دهد.

پاشنهٔ کفش

پاشنهٔ استاندارد برای پاهای معمولی بین دو تا چهار سانتی‌متر تعریف شده است و بیشتر از این میزان برای ستون فقرات و زانوان خطراتی را به وجود می‌آورد؛ همچنین توصیه می‌شود پاشنهٔ کفش‌ها پهن باشد تا از قوس کف پا حمایت کند و آسیب‌های وارده به پا و کمر را کاهش دهد.

نکاتی ضروری که وقت خرید کفش باید به آن‌ها توجه کرد

اگر اطلاعات کافی داشته باشید از آناتومی کفشی که قصد خریداری آن را دارید، خوب است.

 اولویتتان را مشخص کنید

تعیین کنید که اولویتتان در انتخاب کفش مد است یا سلامتی، رنگ و مدل خاص کفش یا راحتی پاها. اگر سلامتی مدنظرتان است به جنس و کیفیت رویه، زیره و آستر درونی کفش توجه کنید.

اندازه دو پا برابر نیست

در اکثر افراد اندازهٔ هر دو پا به‌طور کامل یکسان نیست؛ لذا در انتخاب سایز کفش ملاک خود را پای بزرگ‌تر در نظر بگیرید تا پای بزرگ‌ترتان در اثر تنگی کفش آسیب نبیند.

سایز کفش‌های مختلف لزوماً برابر نیستند

به شمارهٔ کفش قبلی خود اکتفا نکنید و حتماً کفش جدید را بپوشید و امتحان کنید. قالب کفش‌های مختلف با یکدیگر متفاوت است؛ پس اگر شمارهٔ چهل کفشی مناسب پای شماست، ممکن است در کفش‌های دیگر، شمارهٔ کفش چهل برای شما مناسب نباشد.

زمان مناسب خرید کفش

پاهای ما در زمان شب در منبسط‌ترین حالت خود قرار دارد، پس اواخر روز بهترین زمان برای پیدا کردن سایز مناسب کفش است.

هنگام خرید جوراب متناسب با کفش بپوشید:

اگر تناسب بین جوراب و نوع کفش رعایت نشود، بعدها با مشکل تنگی و گشادی کفش مواجه می‌شوید.

فریب وعدهٔ راحتی در آینده را نخورید

کفشی را انتخاب کنید که مناسب ساختار پاهایتان و حالت‌های انگشتانتان باشد و کناره و پشت پاهایتان تحت فشار قرار نگیرد؛ در واقع کفش باید از لحظه پوشیده شدن راحت باشد و فریب وعدهٔ راحتی آن را در آینده نخورید.

حتماً با کفش قدم بزنید

 کفش را بپوشید و در فروشگاه با آن قدم بزنید. اگر کفش بندی است، بند آن را هم حتماً ببندید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *